Landskrona

Knivbråk slutar i rättssalen

En 40-årig man som knivhögg tre personer vid ett bråk i Landskrona för en månad sedan åtalas nu för mordförsök vid Lunds tingsrätt. Samtidigt åtalas en 42-årig man, som också var delaktig i bråket, för grov misshandel.

Bråket började inne på en misstänkt svartklubb på Järnvägsgatan i Landskrona, på kvällen den 16 september. Det fortsatte sen ute på gatan. Det slutade med att tre män, en 21-åring, en 44-åring och en 59-åring knivhöggs.

Både 21-åringen och 44-åringen fick livshotande skador. Åklagaren skriver i sin stämningsansökan att det bara var tillfälliga omständigheter som gjorde att ingen dödades.

De båda åtalade nekar till att ha begått något brott överhuvudtaget. Men både offren och andra vittnen har berättat att 40-åringen höll i kniven och att 42-åringen misshandlade ett av offren när han låg knivskuren och hjälplös på marken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".