Marie Nilsson i köket på Mellanhedsskolan fick en hel del tips av gästkockarna Frida Nilsson och Sara Johansson i dag. Foto: Madeleine Fritsch/SR
Malmö

Smarrigt när kockar gästade skolan

Nypon, citrus, vitlök och pepparot. Idag bjöds 38 000 elever i Malmös grundskolor på en smakupplevelse utöver det vanliga när gästkockar bjudits in.

Nypon, citrus, vitlök och pepparot. Idag bjöds 38 000 elever i Malmös grundskolor på en smakupplevelse utöver det vanliga när gästkockar bjudits in.

– Maten går åt idag, skrattar Marie Nilsson, som jobbar i skolköket.

Nypon och citrus glaserad kycklinglårfilé, äpple och pepparotsdipp och klyftpotatis, så ser menyn som de bägge gästkockarna komponerat. Det är fjärde året i rad som Malmö skolrestauranger bjuder in gästkockar för att både inspirera sin personal och ge eleverna en smakupplevelse utöver det vanliga.

– Ja, man får läsa lite mer recept! Men det är roligt med nytt, det tror jag barnen också tycker.

Nio kronor per portion får maten kosta. Dagens mat kostar lite mer, men då får skolorna dra in på kostnaden en annan dag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".