1 av 2
Åklagare Bengt Åsbäck under fredagens presskonferens. Foto: Melissa Dahlqvist/SR
2 av 2
Ett av de två vapen polisen tagit i beslag. Foto: Polisen
Sjöbo

15-åring åtalas för Vollsjömordet

Uppdaterad 18:01
En 15-årig pojke åtalades i dag misstänkt för mord på sin 19-åriga syster i Vollsjö utanför Sjöbo i början av augusti. Pojken som har varit häktad i två månader nekar fortfarande till anklagelserna.

Kammaråklagaren Bengt Åsbäck berättade under en presskonferens tidigare i dag att misstankarna mot pojken uppkom tidigt i utredningen. Det eftersom mördaren hade flyttat kroppen från en del av gården i Vollsjö till en annan.

Dessutom menar åklagaren att familjens hund skulle ha reagerat om en utomstående kom till gården.

Enligt åklagaren ska kvinnan ha blivit skjuten med två skott i huvudet i ett rum som ligger i nära anslutning till förrådet där kvinnan hittades.

Åklagaren menar att det är en rad omständigheter som kopplar den 19-åriga kvinnans bror till mordet.

Bevisningen består bland annat en del av ett blodigt liggunderlag som polisen hittat i pojkens rum. Resten av liggunderlaget hittades i en soptunna på gården tillsammans med bland annat en matta med blod som kommer från kvinnan.

Det tyngsta beviset mot oijken är enligt åklagaren det fynd av blodspår man hittat på ett av pojkens klädesplagg.

Pojkens försvarsadvokat Jörgen Malmunger tycker inte att förundersökningen är tillräcklig. Men han säger samtidigt att bevisningen är besvärande för pojken.

– Bevisningen når till sannolika skäl, men åklagaren måste nog få ett erkännande för att det här ska gå hem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".