Landskrona

Kommunen: ”Aldrig mer”

Landskrona kommun ser nu över reglerna kring praktikjobb för personer med försörjningsstöd. Tidigare har det avslöjades att kommunanställda använt bidragstagarna som gratis arbetskraft.

– Problemet i Landskorna har ju varit att vi haft kommunala tjänstemän som använd bidragstagare för privat bruk, genom att vi ser över reglerna ska vi ha förhindrat det, säger Mattias Adolfsson, ordförande i Vuxennämnden.

Det ska aldrig mer kunna hända att kommunanställda i Landskrona använder socialbidragstagare privat som gratis arbetskraft. 

På ett extrainsatt möte under torsdagen beslutade vuxennämnden i kommunen att ett nytt regelverk ska byggas upp för de praktikjobb som personer med försörjningsstöd måste delta i.

Efter avslöjandena om att flera anställda på kommunen gratis kunnat anlita bidragstagarna för privata ärenden, ska vuxenförvaltningen heller inte kunna skicka folk på praktik innan de fått beslut om att de överhuvudtaget fått något bidrag. Något som förekommit fram till nu.

Lasse Olsson
lasse.olsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".