Bara 60 procent av personalen på UMAS har valt att vaccinera sig. Foto: Tobias Wallin/SR
Malmö

UMAS-personal vill inte vaccineras

Igår berättade vi att oroliga Rosengårdsbor inte vill vaccinera sina barn. Nu kommer siffror på att cirka 40 procent av vårdpersonalen på Universitetssjukhuset MAS i Malmö också tackat nej till vaccinet.

Sven Haidl som är vaccinationskoordinator på UMAS hade hoppats att 70 procent av personalen skulle ta erbjudandet om att vaccinera sig. Men för att nå den siffran behöver ytterligare 10 procent av personalen ta sprutan.

– Vi håller på att bearbeta personalen, att motivera dem, så vi kommer upp till 70 procent vaccinerade, säger Sven Haidl.

Varför tror du personalen inte vill vaccinera sig?

– Dels har ju influensan hittills varit ganska mild. Men i takt med att vi får fler fall och patienter som blir väldigt sjuka så tror jag fler personal kommer vilja vaccinera sig.

Vad tror du det här kan innebära för allmänhetens inställning till vaccinet?

– Jag vet inte, men vi ska ju föregå med gott exempel och bli vaccinerade och jag tycker ju personalen ska ta sitt ansvar och blir vaccinerade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".