Bjuv

Bjuv hårt drabbat av allvarligt stök

Det har varit några oroliga dygn i Bjuv. Natten till i måndags tände någon eld på Röda korsets lokaler. Under måndagskvällen kastade någon in en stor sten genom ett fönster på Folkets hus när Socialdemokraterna i Bjuv hade möte.

Kommunstyrelsens ordförande Stefan Svalö (S), skulle just informera den Socialdemokratiska kommunfullmäktigegruppen när det plötsligt slängdes in en sten genom fönstret.

– Klockan är strax efter tjugo över åtta på kvällen, då hör vi och ser en sten som kommer genom fönstret cirka en halv meter från en mötesdeltagares huvud, säger Stefan Svalö.

Efter att stenen landat rusade han tillsammans med ett par andra mötesdeltagare ut, men där fanns då ingen utanför byggnaden.

Hur tänkte du när stenen kom genom fönstret?

– Det första man tänker är ju om någon är skadad, sen är det ju så att här sitter folkvalda politiker, demokratin i sin absoluta kärna som får glassplitter som yr runt sig. Då tänker man ju ”vart är vårt samhälle på väg?”

Tror du att det är ett politiskt attentat?

– Jag tror inte det, jag vill inte tro det.

Igår tände ju någon på Röd korset och det har hänt oerhört mycket nu vad är det som hänt, det handlar om miljonbelopp nu.

– Tar man samman skadegörelsen som varit sen i våras och somras så har vi fått jobba med att ha möten med polis och näringsidkare för att få ett samhällsengagemang mot främst det här att man krossar fönster, som varit ett stort problem.

Tidigare har även lekplatser, skyltfönster och liknande i kommunen blivit utsatt för skadegörelse.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".