Malmö

Nytt tillstånd för övervakningen på Ramels väg

Polisen får fortsätta att kameraövervaka Ramels väg 55 i Rosengård i Malmö, i närheten av Shellmacken i området.

Fast bara under kvällar och nätter. Det har Länsstyrelsen beslutat.

Polisen får tillståndet eftersom de kunnat visa att det finns en stor risk för att utsättas våld på den aktuella platsen.

– Kameraövervakning behövs i nuläget som ett komplement till andra brottsförebyggande insatser, säger länsstyrelsens handläggare Henrik Kvennberg i ett pressmeddelande.

Däremot får inte polisen övervaka under dagtid. Länsstyrelsen kommer att ompröva sitt beslut om ett år.

Tidigare i höst avslog Länsstyrelsen Räddningstjänsten Syds ansökan om att få ha två filmkameror monterade på en brandbil som används i Rosengård i Malmö.

Att polisen får fortsätta filma på delar av Ramels väg, medan Räddningstjänsten Syd fick nobben på sin ansökan, beror på att det rör sig om två helt skilda fall med olika förutsättningar, enligt Henrik Kvennberg.

– Länsstyrelsen anser i detta fall att övervakningsintresset väger över integritetsintresset under kvälls- och nattetid på Ramels väg 55 i Malmö, säger Henrik Kvennberg.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".