Helsingborg

ACE-link säger upp all personal

Trafiken med de små passagerarfärjorna mellan Helsingborg och Helsingör riskerar att försvinna vid årsskiftet. Vid förhandlingar med facket på tisdagen meddelade norskägda rederiet ACE-link att samtliga 70 anställda varslas om uppsägning.

– Vi fick inga besked mer än att trafiken ställs in vid årsskiftet, säger Peter Skoglund ombudsman hos SEKO Sjöfolk.

ACE-link har 160 miljoner kronor i skulder, framför allt till ägaren i Norge men även 10 miljoner kronor till små och stora leverantörer i Helsingborg och Helsingör. Företaget står under rekonstruktion, vilket gör att de anställda inte får någon information om vad ledningen har för planer för framtiden.

– De har skött detta illa. De satsade stort utan täckning, säger Peter Skoglund.

När ACE-link tog över trafiken 2007 från Sundsbussarna anställde man runt 100 personer men efter bara ett år sades hälften av den nya personalstyrkan upp och i våras sades ytterligare personal upp. I dag är man tillbaka på samma antal anställda som Sundsbussarna hade när ACE-link tog över.

– Vår uppfattning är att det just därför borde gå runt nu, säger Peter Skoglund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".