Redaktionen för Mifforadio. Foto: Johanna Hellström/SR
Malmö

Mifforadio i P4 görs från Malmö

På söndag är det premiär för ett program Sveriges Radio P4 som heter Mifforadio. Det är en serie som görs av utvecklingsstörda reportrar som på ett rappt, fräckt och lite provocerande sätt berättar om sin egen vardag.

Redaktionen ligger i Malmö. I första programmet får vi höra att utvecklingsstörda är trötta på att gå på de dansbandskvällar som ordnas för dem. De vill hellre dricka sprit och umgås med normalpuckade.

Mattias Lissdaniels kallar sig normalpuckad. Han basar över de10-talet utvecklingsstörda reportrar som gör Mifforadio.

Sedan 2000 har redaktionen sänt närradio över Malmö ett par gånger i veckan. Men nu ska de höras över hela landet i programserien ”Mifforadio” som startar nu på söndag i P4.

– Vissa kanske tror att vi inte kan någonting. Det viktigaste med programmet är att nå ut till folk och visa att vi också kan, säger Monica Nilsson, reporter i programmet.

Just nu planeras det för fullt. Några program är klara, andra håller på att ta form. Det är lite uppkäftigt ton i programmen. Folk på stan IQ-testas, politiker i rullstol kissar på sig när han inte hinner till en toalett och redaktionens reportrar går in gratis på Kulturen i Lund och motiverar det med att  de har hjärnor som barn och de slipper ju betala.

 – Som lyssnare får man kontakt med frågeställningar som man inte fått tidigare, säger Mattias Lissdaniels, som handleder reportrarna.

Johanna Hellström
johanna.hellström@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".