skåne

Åtalat par anmäler skånsk advokat

En skånsk advokat säger sig ha blivit misshandlad och förföljd av ett par från Malmö vid flera tillfällen under drygt ett års tid. Bakgrunden är att advokaten haft ett förhållande med kvinnan. Nu åtalas paret för misshandel. Mannen nekar till att han ska ha slagit advokaten, medan hans hustru har erkänt.

Det som beskrivs i den förundersökning som följer med åtalet kan närmast kallas för ett triangeldrama.

Den gifte skånska advokaten inledde ett förhållande med hustrun till en av sina klienter. Förhållandet hann pågå i ungefär ett halvår innan maken fick nys om det och blev rasande. Enligt åtalet ska han sedan ha sökt upp advokaten och vid två tillfällen slagit honom i ansiktet med knytnäve.

För några veckor sedan sökte också den forna älskarinnan upp advokaten - skrek åt honom och slog honom sedan med öppen hand i ansiktet.

Efter den händelsen ansökte advokaten om att kvinnan och mannen skulle åläggas med besöksförbud och nu åtalas de alltså också misstänkte för misshandel.

Den 51-årige mannen och den 42-åriga kvinnan har å sin sida anmält advokaten till advokatsamfundet. Kvinnan säger att hon till en början närmast blev tvingad in i det sexuella förhållandet. Paret har också lämnat in ett psykologutlåtande till rätten där psykologen skriver att hans bedömning är att advokaten missbrukat sin ställning för att utnyttja kvinnan sexuellt och att advokaten på så sätt förorsakat familjen lidande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista