Malmö

Becirov fälldes för bokföringsbrott

Islamic Centers grundare och ordförande, Bejzat Becirov, dömdes i dag till villkorlig dom och 75 dagsböter för bokföringsbrott.

Tidigare rapportering:

Malmö tingsrätt menar att Islamic Center under 2006 inte skötte sin skyldighet att ha en ordnad bokföring. I domen skriver tingsrätten också att Bejzat Becirov, trots att han kände till bristerna, inte gjorde något för att ordna så att tillräckligt kompetent personal tog hand om bokföringen. 

Åklagaren yrkade vid rättegångens slut att Becirov skulle dömas för grovt bokföringsbrott till villkorlig dom och dagsböter. När domen kom idag hade tingsrätten däremot gjort bedömningen att brottet inte skulle anses som grovt. 

Enligt tingsrättens bedömning berodde inte bokföringsbristerna på att Islamic Center ville underlätta för annan ekonomisk brottslighet. Centret har skött sina inbetalningar och administration kring löner och skatter på ett tillfredställande sätt. 

Bejzat Becirov dömdes till villkorlig dom och 75 dagsböter, 22 500 kronor, för bokföringsbrott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista