MALMÖ

Stopp för sprutor till riskgrupper

Flera tusen patienter ur riskgrupperna i Malmö och Lund får vänta ytterligare på sin vaccinering mot den nya influensan. Vaccinationscentralen på Universitetssjukhuset MAS stängde i förmiddags på grund av brist på vaccin. På sjukhuset i Lund stoppas vaccineringen från imorgon.

På Universitetssjukhuset MAS stängde vaccinationscentralen i dag klockan 11.00 för vaccinering mot den nya influensan och centralen är stängd under vecka 46 och 47. Först från vecka 48 beräkna sjukhuset kunna erbjuda sina patienter i riskgrupper vaccination igen.

- Det kommer att dröja minst två veckor innan sjukhusen får nytt vaccin, säger Erica Hoff Ardengård, kommunikatör på Universitetssjukhuset MAS.

De senaste dagarna har intresset ökat för att vaccinera sig bland ökat och det är en av orsakerna till att vaccinet tagit slut tidigare än beräknat på sjukhuset i Malmö, enligt Erica Hoff Ardengård.

Igår meddelade vaccinationscentralen på Universitetssjukhuset Lund att även den stänger på grund av vaccinbrist från imorgon, fredag. De patienter i riskgrupper som skulle ha blivit vaccinerade på Universitetssjukhuset i Lund kommer istället att bli kallade till sin vårdenhet, enligt biträdande chefläkare Iréne Jakobsson.

Vaccination vid vårdcentraler och i skolorna berörs inte av vaccinbristen utan väntas fortsätta som beräknat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista