Malmö

Inget känt motiv till krogsprängning

Det är fortfarande oklart varför krogen Ice på Friisgatan i Malmö utsattes för ett sprängattentat på fredagsmorgonen. Det finns enligt polisen inga kända hot vare sig mot ägarna eller mot personalen.

– Varken ägarna eller personalen rör sig i några kriminella kretsar, så än så länge har vi inte hittat något motiv, berättar Lars-Håkan Lindholm, informatör vid Malmöpolisen.

 Det var vid halv fem tiden imorse som kvarteret på Möllevången i Malmö skakades av en explosion. Någon hade placerat en sprängladdning utanför dörren till krogen Ice på Friisgatan. Inga människor kom till skada, men entrédörren och ett antal av krogens fönster gick sönder. Men enligt polisen så var sprängladdningen troligtvis inte särskilt stor.

– Vi bedömer att det inte var någon kraftigare sprängladdning, säger Lars-Håkan Lindholm.

Hur går ni nu vidare med utredningen?

– Våra tekniker har varit på plats och säkrat en del spår som ska analyseras. Sedan kommer vi att hålla förhör med ägare och personal samt starta med dörrknackning i området.

Vet ni vad det var för typ av sprängämne?

– Nej, det ska analyseras. Vi har hittat lite rester som vi får titta vidare på.

Har ni fått in några vittnesuppgifter?

Nej, det är dåligt med det, så där behöver vi hjälp av allmänheten.

David Rasmusson

david.rasmusson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista