YSTAD

Rättegång mot Vollsjöpojke avslutad

Den 15-årige pojke som har stått åtalad för mord på sin syster i Vollsjö i somras släpptes ur häktet idag och omhändertogs av sociala myndigheter. Rättegången mot honom är därmed slut. Övriga beslut i målet, till exempel om pojken ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning, kommer på måndag.

Mer om Vollsjömordet:

Att Ystad tingsrätt beslutade sig för att släppa 15-åringen innebär inte att han är friad eftersom även åklagaren ansett att pojken inte behöver sitta häktad.

Klockan två på måndag eftermiddag meddelar rätten sitt beslut om pojken ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning eller inte.

Kammaråklagaren Bengt Åsbäck valde att vänta med sitt yrkande om eventuellt straff tills han vet om det blir en rättspsykiatrisk undersökning eller inte.

Pojkens försvarare, advokaten Jörgen Malmunger, ansåg i sin slutplädering att pojken borde frias, eftersom utredningen har stora brister. Advokaten ansåg även att det skulle kunna finnas andra gärningsmän.

Den 15-årige pojken omhändertogs efter rättegången av sociala myndigheter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista