Malmö

Bedragare i kvinnokläder häktad

En man i Malmö som vid flera tillfällen klätt ut sig till kvinna för att lura sig in i äldre personers lägenheter har nu häktats. Vid en husrannsakan i mannens bostad så hittade polisen både peruk, kvinnokläder och lösbröst.

Mannen är häktad för ett fall av rån och ett fall av grovt bedrägeri, där han efter att ha lurat till sig en 88-årig kvinna, tog hennes bankkort och köpte varor för 170 000 kronor. Polisen tror att mannen kan komma att kopplas till åtminstone ytterligare tre fall av åldringsbrott.

- Han har varit utklädd till kvinna. De målsägande upplevde honom som en manhaftig kvinna, säger Magnus Nilsson, kommissarie på bedrägeriroteln i Malmö.

Efter en tids spaning så slog polisen till mot den 33-årige mannen. Vid en husrannsakan i hans bostad hittade polisen både peruk, kvinnokläder och lösbröst och förra veckan häcklades han misstänkt för ett fall av rån och ett fall av grovt bedrägeri.

I bedrägerifallet så uppgav sig den utklädde mannen att vara från hemtjänsten när han ringde på hos en 88-årig kvinna. Han tog hennes bankkort och köpte sedan varor för cirka 170 000 kronor.

Förutom de fall han nu är häktad för så tror polisen att mannen kan komma att kopplas till flera liknande fall.

– Där är ett par ärenden till där vi är tämligen säkra på att det är han som ligger bakom och där han kommer delges misstanke.

Vad har mannen för historia?

– Han dömdes för liknande brott för ett par år sedan

Hur kommer ni nu att fortsätta arbeta mot de här åldringsbrotten?

– Dels måste vi uppmana folk, både äldre och deras anhöriga, att var observanta. Rent utredningsmässig så ska vi gå igenom ett antal fall där vi tror den här mannen kan vara inblandad. Vi har även ett samarbete med polisen i Västra Götaland och Kronobergs län eftersom vi tror att han rört sig över södra Sverige, säger Magnus Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista