Lund

Rättegång om gängbråk inledd

Ett bråk mellan två olika gäng ledde fram till att en 21-årig man i Landskrona sköts. På tisdagen började rättegången i Lund.

Enligt polisen i Landskrona så är det oklart vad som ligger bakom fejden mellan de två grupperingarna. Men klart är att den går tillbaka ända till 2005. Då skadades två unga män vid en skottlossning på Bryggaregatan i Landskrona. Två personer greps och dömdes för grov misshandel.

En av dem som dömdes är identisk med 21-åringen som sköts ner i garaget i Landskrona i september förra året. Och polisen misstänker att det var en hämndaktion för händelserna 2005.

Bråken mellan de två grupperingarna har fortsatt. Senast i augusti år så skottskadades fyra personer i samband med ett bråk i ett industriområde i Landskrona. Den händelsen utreds fortfarande av polisen.

Tisdagens rättegång handlar alltså om en skottlossning i ett garage i september i fjol.

27-åringen är åtalad för att ha legat i bakhåll och sen ha skjutit ner 21-åringen när han skulle parkera sin bil. 21-åringen träffades av flera skott och fick livshotande skador. Enligt åklagaren var det bara tillfälligheter som gjorde att han inte dödades.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".