1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6
Rögles målvakt Jürgen Penker. Foto: Mikael Fritzon/Scanpix.
Ishockey, elitserien

Storspelande målvakter dominerade

Säga vad man säga vill om Rögle och Brynäs – särskilt målglada är de inte. Matchen mot Brynäs slutade mållöst 0-0.


Radiosportens Gunnar Brink tar ut Lagens lirare:
Rögle: Jürgen Penker
Brynäs: Jacob Markström

Båda bygger på tätt försvarsspel och täta målvakter. Och tätt var det sannerligen. Så tätt att det helt enkelt inte blev några mål i Ängeholm.

Närmast var Eero Somervouri som prickade stolpen i den tredje perioden. Då var Rögles målvakt Jürgen Penker illa ute både på det skottet på de efterföljande dubbla returerna.Men i övrigt var det egentligen aldrig riktigt nära om man bortser från en fladderpuck i förlängningen som Penker tappade bakom sig men någon centimeter utanför stolpen.

Kollegan i Brynäs mål Jacob Markström var ännu tätare. Rögles anfallare klagade på att de helt enkelt kom för nära i avsluten och då är det unga målvaktslöftet minst sagt svåröverlistad.

Att båda de här lagen bygger sitt spel på att täta i egen zon var utan tvekan de numerära överlägena i matchen ett bra bevis på. Varken Rögle eller Brynäs lyckades skapa ett enda riktigt hett läge i numerärt överläge trots att de hade fem chanser vardera.

Jonas Nordqvist gjorde comeback efter den turbulenta hösten med sparken från Frölunda samtidigt som han rehabiliterade sig för sin knäskada. Ett förvärv som nog Brynäs får nytta av. Vassast framåt i Brynäs var dock Eero Somervouri som också var närmast att hitta rätt med sitt stolpskott.

Rögle saknade sju spelare i den här matchen. Förutom de långtidsskadade har ängelholmarna problem med sjukdom i truppen och matchdagen lämnade backarna Daniel Glimmenvall och Dominik Granak återbud. Det gjorde att Mattias Sjögren fick spela hela matchen i stort sett för första gången och att Tommy Enström fick lämna sin ytterforwardsposition för att bilda backpar med Mads Bödker.

Det var utan tvekan inte det största backpar man sett i sin dag. Måhända faktiskt det minsta...

Rögle-Brynäs 0-0

Skott: 32-29 (9-9, 10-10, 12-7, 1-3).
Utv, Rögle: 6x2. Brynäs: 6x2.
Domare: Morgan Johansson, Ljungby.
Publik: 4 280.


Gunnar Brink/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".