Vellinge

Mejlaktion mot Vellinges flyktingattityd

Efter uppmaningar på internet fick Vellinge kommun ta emot mängder med protestmejl. Brevskrivarnas missnöje med Vellinge kommuns inställning till de ensamkommande flyktingbarnen visades tydligt i de 1 600 mejl som kom till kommunen.

"Att en så välmående och välbeställd kommun inte vill ta hand om de som är allra svagast i samhället är deprimerande. Det är ett sorgligt betyg åt Sverige 2009", löd en del av meddelandet som gruppen på internetsidan Facebook uppmanade sina medlemmar att skicka till Vellinge kommun idag.

Meddelandet skickades på torsdagen till Vellinge kommuns allmänna mejladress, men också till kommunalrådet Lars-Ingvar Ljungman och till M-nämndens ordförande Carina Larsson.

Mejlprotesten gjorde att det blev bråda tider för Vellinge kommuns registrator. I stället för de 30 mejl, som hon dagligen brukar diarieföra, så var skörden på eftermiddagen strax över 1 600 mejl och högen fortsatte att växa.

Men det finns också de som tycker precis tvärt om. Mejl som hejar på kommunens ställningstagande har också trillat in i brevlådan, om än färre än protesterna.

Flera med budskapet: "Bra att det finns politiker som vågar stå på sig och gör medborgarnas röster hörda".

Vi har under dagen försökt nå kommunalrådet, moderaten Lars-Ingvar Ljungman, för en kommentar kring protesterna. Men han har inte gått att nå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".