Nattisverksamheten i Skånes kommuner

Så här har de skånska kommunerna organiserat barnomsorgen på obekväm arbetstid.

Bromölla
Erbjuder barnomsorg på obekväm arbetstid. Det finns ingen kö och idag är det 44 barn inskrivna i verksamheten. Öppet 18.00-07.00 måndag-fredag. Lördag-söndag 06-18.00. Stängt jul, nyår, midsommar och röda dagar som infaller måndag-fredag.

Båstad
Erbjuder inte barnomsorg på obekväm arbetstid.

Eslöv
Erbjuder inte barnomsorg på obekväm arbetstid.

Helsingborg
Erbjuder barnomsorg på obekväm arbetstid. Det finns plats för 35 barn och de är upptagna. Det finns en kö till barnomsorgen i Helsingborg där 13 barn står i kö. Verksamheten har öppet dygnet runt, året runt.

Hässleholm
Erbjuder inte barnomsorg på obekväm arbetstid.

Klippan
Erbjuder barnomsorg på obekväm arbetstid i form av familjedaghem. 14 platser finns och de används. Finns inte plats för fler och heller inte planer på att utöka verksamheten.

Kristianstad
Erbjuder barnomsorg på obekväm arbetstid. 53 barn vistas på förskolan på obekväm arbetstid och några barn står i kö och väntar på plats. Förskolan har öppet dygnet runt, året runt.

Landskrona
Har sedan tio år tillbaka en dygnet runt öppen förskola. 70 barn är inskrivna och det finns plats för dem som har behov.

Lomma
Erbjuder barnomsorg på obekväm arbetstid. Det finns plats för de barn som behöver tjänsten. Verksamheten har öppet efter föräldrarnas behov, även nattetid.

Lund
Erbjuder barnomsorg på obekväm arbetstid. Har öppet från 16.00 - 07.30 nästa morgon. Helger och röda dagar, dygnet runt. 57 barn är inskrivna i verksamheten.

Malmö
Erbjuder delvis barnomsorg på obekväm arbetstid. Malmös förskolor stänger på olika tider och några har öppet till klockan 21 på kvällen. Ingen förskola i Malmö har öppet hela natten.

Osby
Erbjuder inte barnomsorg på obekväm arbetstid.

Perstorp
Erbjuder barnomsorg på obekväm arbetstid i form av familjedaghem. Fem barn använder sig av tjänsten och fler finns det inte plats för. Öppet i stort sätt dygnet runt utom vid storhelger då det är stängt och ingen omsorg erbjuds.

Sjöbo
Erbjuder barnomsorg på obekväm arbetstid. 15 barn använder sig av denna tjänst. Det finns ingen kö och verksamheten är relativt nystartad. Har öppet dygnet runt om behov finns.

Simrishamn
Erbjuder barnomsorg på obekväm arbetstid i form av familjedaghem och helgförskola. De har plats för alla barn som har behov av omsorg och idag använder sig 25 barn av tjänsten. Om behov finns så erbjuds tjänsten dygnet runt.

Staffanstorp
Köper tjänsten av Lunds kommun.

Svalöv
Erbjuder inte barnomsorg på obekväm arbetstid.

Svedala
Erbjuder barnomsorg på obekväm arbetstid i form av familjedaghem. De har platser efter behov. Det finns i nuläget ingen kö. Verksamheten har öppet 17.30-07.30 måndag-fredag. Helger, lördagar och söndagar är det öppet dygnet runt.

Tomelilla
Erbjuder inte barnomsorg på obekväm arbetstid.

Trelleborg
Erbjuder barnomsorg på obekväm arbetstid. 60 barn använder sig av verksamheten och på vårterminerna brukar det stå några barn i kö för plats. Har öppet dygnet runt men stängt på julafton.

Åstorp
Erbjuder barnomsorg på obekväm arbetstid vardagar 05.30-22.30. Anpassar antalet platser till föräldrarnas behov, kortare köer kan förekomma. 29 barn är inskrivna i verksamheten.

Örkelljunga
Erbjuder barnomsorg på obekväm arbetstid dygnet runt idag. Har en liten kö till verksamheten. Verksamheten hotas dock av minskade öppettider på grund av besparingsskäl.

Östra Göinge
Erbjuder inte barnomsorg på obekväm arbetstid.

Kommuner som inte svarat på Sveriges Radios enkät:
Ängelholm, Burlöv, Hörby, Bjuv, Skurup, Höganäs, Höör, Kävlinge, Vellinge och Ystad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".