Skåne

SMHI: Vindarna kulminerar vid 21-tiden

Än är faran inte över. Vinden vrider nu mot väst och ökar ytterligare fram till klockan 21.00. På bron rapporterar man om vindstyrkor över 36 sekundmeter. Bron är fortfarande stängd och SOS Alarm har fått in mängder om rapporter om stormskador.

Det var vid 17-tiden som en långtradare vek sig ute på Öresundsbron. Bärgningen är komplicerad och enligt Öresundsbron kan vara igång igen först vid 21-tiden. Under tiden leds trafiken från den svenska sidan upp till betalstationen och ner via en servicestation tillbaka ner på den svenska sidan. Tågtrafiken berörs inte av stoppet utan går som vanligt.

Ventrafiken mellan Landskrona-Ven ligger stilla. Ett försök att köra från Landskrona till Ven för att hämta passagerare kommer att göras vid 21.30-tiden.

Efter en olycka där ett Pågatåg körde på ett träd mellan Tyringe och Perstorp är det helt stopp i tågtrafiken mellan Kristianstad och Helsingborg. Bussar ersätter mellan Tyringe-Perstorp fram till klockan 21.00.

Mängder av träd, byggnadsställningar, tak och inglasade balkonger har blåst ner. Mellan klockan 18 och 19 fick SOS Alarm in rapporter om ett 30-tal stormskador.

Karin Olsson-Bendix
karin.olsson-bendix@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".