Ingen kom till skada när taket blåste av från Lindängsbadet. Foto: Johan Nilsson/Scanpix.
MALMÖ

Simmare söker nytt vatten

Efter att taket till Lindängsbadet kollapsat under stormen under onsdagen, har Malmö Kappsimningsklubb jobbat hårt för att hitta nya lokaler att bedriva simträning i för klubbens drygt 400 medlemmar.– Just nu är lösningen att försöka frigöra utrymmen på badhuset Aq-va-kul. Det är det vattenstället i Malmö som finns kvar i Malmö som vi har tillgång till, säger Louise Liljegren, från simklubben.

Hur snabbt kan simträningen komma igång?

– Simträningen kommer att vara i gång hela tiden med lite förändrade träningstider när det gäller våra elitsimmare. Hur det ser ut på simskolenivån vet vi inte i dagsläget.

Tältet som har suttit över Lindängsbadet sedan 2007 har klarat tidigare stormar. Men i går gav alltså tältet vika. Samtidigt som ungdomar tränade simning.

Hur tar ni hand om era medlemmarna i föreningen nu?

– De ungdomar som var närvarande i går när olyckan inträffade är kallade till ett möte i kväll med räddningstjänst och representanter från kommunen.

Har ni simträning i vilket väder som helst?

– Eftersom det är ett inomhus så har vi träning i vilket väder som helst.

Tror du att ni kommer träna inomhus på Lindängsbadet igen?

– Nej, det tror jag inte.

Melissa Dahlqvist
melissa.dahlqvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".