Helsingborg

Strypmord på väg att lösas

Uppdaterad kl 14:03
Polisen har fått nya spår i utredningen av ett mer än åtta år gammalt mord på en Helsingborgskvinna. Tidigare i dag hämtades en man till förhör, skäligen misstänkt för mordet. Mannen släpptes efter förhöret, men är fortfarande misstänkt.

I juli 2001 hittades den 28-åriga kvinnan död i sängen i till sin egen lägenhet på Mellersta Stenbocksgatan i Helsingborg. 

Det fanns inga tecken på inbrott eller att det hade varit bråk så man utgick från att kvinnan dött en naturlig död, men vid den rättsmedicinska undersökningen insåg man att hon blivit strypt.

Mordutredningen den gången ledde inte fram till något resultat.  Men  i våras togs fallet upp av den så kallade ”Cold Casegruppen” på länskriminalen.

Trots att så lång tid hunnit gå fick man då in nya tips, enligt Börje Sjöholm som är kommissarie på länskriminalen.  

Av utredningstekniska orsaker vill polisen inte berätta så mycket om mannen mer än att han är hemmahörande i nordvästra Skåne och att han varken var släkt eller nära bekant med den mördade kvinnan.

Enligt polisens informatör Charley Nilsson fann åklagaren Göran Olsson inte tillräckliga skäl att anhålla mannen. Han släpptes därför efter dagens förhör, men är fortfarande misstänkt och utredningen fortsätter.