Malmö

Sex anhållna i satsning mot gängen

Sex personer sitter anhålla efter tisdagens insats där Skånepolisen slog till på flera ställen i länet, bland annat i Landskrona, Helsingborg och Malmö. Insatsen är en del av Skånepolisens satsning mot gängkriminalitet.

– Vi har en särskild samordnad insats sedan i september och jobbar över hela Skåne, med särskild inriktning på den västra sidan, säger Stefan Sintéus, polismästare i Skåne.

I den länsgemensamma insatsen deltog bland annat ordningsgruppen i Helsingborg, polispersonal från Malmö och piketpolisen. En person greps i Helsingborg och fem personer i Malmö. Alla sex personer sitter nu anhållna misstänkta för bland annat vapenbrott och narkotikabrott.

Alla anhållna personer är med i kriminella gäng, men vilka gäng det handlar om vill Malmöpolisens informatör Lars-Håkan Lindholm inte säga. Inte heller hur gamla personerna är.

Insatsen är bara en del av Skånepolisens satsning mot kriminella gäng där ett 20-tal poliser från hela Skåne är delaktiga. Redan har flera brott kunnat klaras upp.

Polismästare Stefan Sintéus säger att arbetet mot gängen fortsätter.