handboll, elitserien

H43 nära skräll borta mot Alingsås

Lundalaget H 43 var nära att spräcka svenska mästarna Alingsås hemmasvit i elitserien.

Alingsås hade inte förlorat hemma i Nolhagahallen på nästan två år, och mästarlaget behövde nu en sen kvittering för att rädda 24-24 mot H43.
Regerande svenska mästaren och tabellettan i årets elitserie i handboll, Alingsås, tappade oväntat poäng hemma i Nolhagahallen mot H43. Alingsås har vunnit de tre senaste matcherna, men mot gästande H43 fick man nöja sig med en poäng efter 24-24.

– På förhand hade vi varit nöjda med en poäng. Men det kunde ha blivit två, konstaterade lundalagets Anton Månsson efteråt.

H43, elva i tabellen, hade greppet om hemmalaget fram till sista kvarten då Alingsås tog över och ordnade en ledning med två mål. Men slutminuterna blev en jämn kamp och lika så slutresultatet. Förre landslagsspelaren Johan Petersson visade rutin och säkerhet i Alingsås-dressen och satte fem straffar på fem försök.

Alingsås leder dock fortfarande elitserien, och har dessutom en match mindre spelad, med tre poäng före tvåan Sävehof.

Övriga matcher i handbollens elitserie slutade med en skräll och en favoritseger. HK Malmö vann överraskande borta mot Redbergslid med 30-26. I Halmstad vann Sävehof programenligt mot Drott med 29-25.


Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se