Malmö

Vite hotar Islamic Centers ledning

Länsstyrelsen hotar styrelsen för Islamic Center i Malmö med vite om den inte skickar in en revisionsrapport. Rapporten finns, men har ändå inte skickats in.

Läs också:

Stiftelsen Islamic Center har varit sen i flera år med att skicka in sina årsredovisningar till länsstyrelsen. Den senaste som skickats in är från 2007, men den saknade revisionsrapporten. Nu hotar länsstyrelsen ordföranden Bejzat Becirov och de två övriga i styrelsen med ett vite på 10 000 kronor i månaden för att få in rapporten. Länsstyrelsen har skickat kravet med en stämningsman från polisen för att vara säker på att det kommer fram. 

– Det har visat sig vara problem i tidigare ärenden att få kontakt med vissa av styrelseledamöterna, säger Eva Johansson, länsassessor på länsstyrelsen. 

Bejzat Becirov själv vill inte säga något i dag. Han har inte fått kravet än. Enligt Islamic Centers revisor är revisionen klar, men om inte rapporten skickas in kan länsstyrelsen till slut begära att tingsrätten avsätter hela eller delar av styrelsen. För tre veckor sedan dömdes ordföranden Bejzat Becirov för bokföringsbrott. Den domen kan få betydelse för länsstyrelsens beslut. 

– Om styrelsen har misskötts finns det kanske större anledning att entlediga en styrelseledamot, säger Eva Johansson. 

Anna Bubenko
anna.bubenko@sr.se