Erna Gréen Allison blev utköpt. Foto: Anna Bubenko/SR
Malmö

Kyrkan sparkade henne utan förklaring

Psykosociala arbetsmiljöproblem är vanliga inom Svenska kyrkan. Nyligen fick kanslichefen på Malmö kyrkliga samfällighet sluta, utan att få veta varför.

Läs också:

Den siste november var Erna Gréen Allisons sista anställningsdag som kanslichef. Hon fick en uppgörelse tidigare i höst som kommer att kosta Malmö kyrkliga samfällighet minst två miljoner kronor. Uppgörelsen kom efter ett konfliktfyllt år då arbetsgivaren först stängde av henne tre gånger och till slut avskedade henne i augusti, men utan att förklara varför.

– Det finns säkert många huvudmän som vill ändra ledningen. Då tar man en diskussion och försöker komma fram till en lösning. Här gick man bakvägen. Man pratade aldrig med mig. Pratade man med mig gjorde man det via tidningarna, säger Erna Gréen Allison. 

Enligt Arbetsmiljöverket utmärker sig arbetsplatserna inom Svenska kyrkan när det gäller anmälningar om psykosociala arbetsmiljöproblem. Just nu har Arbetsmiljöverket i Malmö en pågående tillsyn av förhållandena inom Malmö kyrkliga samfällighet. En viktig orsak till problemen är att kyrkopolitikerna fått större ansvar som arbetsgivare sedan kyrkan skildes från staten år 2000, men att de ofta inte kan tillräckligt.

– I de flesta fall tyvärr inte. Där finns mycket mer att önska, säger Eva Karsten på Arbetsmiljöverket i Malmö. 

Till stor del handlar det också om brister i organisationen. Eftersom de förtroendevalda inte bara är politiker utan ofta själva aktiva i församlingslivet är det ibland oklart vem som bestämmer över vad. Ett exempel är att prästen anställs av kyrkorådet, men är den som bestämmer i gudstjänsten. 

– En kyrkvärd sitter kanske i kyrkorådet och fattar beslut. Sedan i gudstjänsten är det prästen som har ansvaret och då blir kyrkvärden underställd prästen i det sammanhanget, säger Bror Holm, kyrkoherde och ordförande för Kyrkans Akademikerförbund. 

Så ibland är den ene chef och ibland är den andre chef?

– Ja, så skulle man kunna säga.

I Malmö kyrkliga samfällighet kunde problemen visa sig mycket konkret i hur förtroendevalda bemötte anställda.

– Man kanske inte hälsar på oss i alla situationer. Man höjer rösten och är allmänt otrevlig på ett sätt som inte ska behöva accepteras år 2009 i Sverige, säger Erna Gréen Allison.

När Erna Gréen Allison anställdes 2005 fick hon i uppdrag att utreda de kontroversiella affärerna med Agurabolagen som hittills kostat kyrkan minst 100 miljoner. Men om det var det, eller något annat som gjorde att hon fick gå, vet hon inte.

– Man har inte sagt någonting. Man har bara velat bli av med mig, säger Erna Gréen Allison.

Anna Bubenko
anna.bubenko@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista