Malmö

Dopningshärvan växer - stort beslag i Malmö

Nu växer den landsomfattande dopningshärva som avslöjats den senaste veckan. På fredagskvällen gjordes ytterligare ett beslag av dopningsmedel i Malmö.

Läs också:

– Det är en större mängd dopningsmedel som vi har tagit i beslag, säger Håkan Adler, på länskriminalen i Skåne.

Dopningspreparatet hittades på ett lager i Malmö, där en av dem i härvan som häktades på fredagen jobbar. Förhör med dem som gripits och häktats i veckan ledde fram till aktionen.

Det var i onsdags som polisen gjorde en razzia i flera olika städer i Sverige, bland annat i Malmö, Karlstad, Göteborg och Sundsvall. Polisen hittade en så stor mängd dopningspreparat att det kommer ta nästan en vecka att sammanställa hur mycket det egentligen var.

På fredagen häktades 31 personer, fyra av dem är Malmöbor, i en härva som bara växer. De häktade är bland annat misstänkta för dopningsbrott. Allt eftersom polisen förhör de häktade kommer det fram nya namn och nya uppgifter.

De som sitter inne nu är inga hårdkokta brottslingar. Många av dem är inte kända för polisen sedan tidigare. Håkan Adler är övertygad om att fler skåningar kommer att plockas in som misstänkta i härvan.

– Det tror jag alldeles säkert. Vi har beslagtagit telefoner och datorer och det kommer att ge ytterligare uppgifter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista