Två poliser skadades av grön laser

Två polismän fick allvarliga ögonskador när tonårspojkar sköt på dem med laserpekare i Trelleborg.

Det var igår kväll när polisen närmade sig en högljudd ungdomsfest på Hedborgsvägen som poliserna blev beskjutna med gröna laserstrålar

- Det var när poliserna svängde upp på uppfarten till huset där det var fest som de såg ett grönt ljus. De två polismännen fick mycket allvarliga skador på ögonen och fördes till sjukhuset med ambulans, säger Mikael Persson, informatör hos skånepolisen.

 Sen körde ytterligare en polispatrull fram till huset och de blev också attackerade med laserpekare men klarade sig utan skador.

Om poliserna får bestående skador på synen är för tidigt att säga men grön laser kan orsaka fläckvis blindhet och skada skarpseendet. På festen fanns många vittnen och efter att polisen hade pratat med dem så greps sex tonårspojkar. Men två av dem släpptes under natten.

- Det är fyra 15-åriga trelleborgspojkar som är gripna. De har förhörts under natten och är nu misstänkta för grov misshandel, säger Mikael Persson.

Grön laser är inte olaglig i sig utan det handlar om styrkan i laserstrålen och var man använder laserpekaren. Att få tag i superstarka laserpekare är inte svårt trots att de inte säljs i svenska affärer.

– Det finns ju internet där kan man köpa alla möjliga laserpekare, nu ska vi göra en teknisk undersökning för att se om just den här var olaglig, säger Mikael Persson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista