1 av 2
2 av 2
Banhallen stängs för att byggas om till Citytunnelns öppnande.
Malmö

Förvirrat på trängre station

Från och med idag, måndag, får tågresenärerna trängas mer än förut på Malmö Central. Den stora banhallen på stationen stängs under ett år för ombyggnad. All trafik går nu från Pågatågsstationen.

Det är dock inget som köpenhamnspendlaren Diana Vettorazzi ser fram emot.

– Inte roligt att vänta i ett helt år med allt kaos runt omkring. Vi pendlare betalar lite för mycket för att ha det så, sa Diana innan hon skyndade iväg till sitt tåg.

Om Diana Vettorazzi tyckte att det var lätt förvirrat för resenärerna så var Skånetrafikens Stefan Rindestig mer övertygad om att allt var i sin ordning.

– Lite kaos är det på alla stora stationer. Och omkopplingen från stora banhallen har gått som planerat, det är vi väldigt tacksamma för.

Helt klart är i alla fall att perrongerna är smalare där tågen nu ska gå.

– Har vi samma mängd kunder blir det trängre på plattformarna. Därför gäller det att man ser sig för och är rädd både om sig själv och sina medresenärer, sa Stefan Rindestig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista