Helsingborg

Färja kolliderade med pir

En av Ace-links färjor i Helsingborg har kolliderat med en pir. En kvinna fördes till sjukhus med ambulans. Kollisionen inträffade vid lunchtid på måndagen.

Rederiet Ace-links passagerarfärja Siletta Ace, som seglar mellan Helsingborg och Helsingör, har kolliderat med en vågbrytare när den var på väg in i Helsingborgs hamn. Olyckan inträffade strax före klockan ett.

Siletta Ace, som är den minsta av Ace-links två färjor, skadade i fören. Men färjan kunde själv ta sig till kaj. Det är än så länge inte klarlagt vad som orakade olyckan.

En passagerare, en kvinna slog huvudet i en dörrkarm och fördes senare medvetslös till sjukhus, och två besättningsmän fick också skador.

– En kvinna bedömdes som allvarligt skadad, två besättningsmän som lindrigt skadade. Skepparen körde på autopilot på väg in i hamnen, när han skulle koppla ur den så gick det inte. Då försökte han slå full back, men hinner inte utan kör in i mittläggaren mellan norra och södra inloppet till hamnen, säger Anders Johansson vid Helsingborgspolisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista