Två väpnade rån i Malmö under kvällen

Två väpnade rån där det avlossats skott har skett i Malmö under tisdagskvällen. På grund av att rånarna använde luftpistol klarade sig de drabbade utan allvarligare skador.

På loppet av knappt en halvtimme skedde rånen. Det första larmet kom vid klockan 20. Två eller tre gärningsmän kliver in på en bensinmack på Silverviksgatan beväpnade med pistol och hammare. Där inne knuffar de omkull en kund och skjuter kunden i huvudet med ett luftvapen. Kunden klarar sig dock med en mindre sårskada och fick föras till sjukhus. Det är oklart vad rånarna fått med sig från butiken, polisen har säkrat spår i form av tappade cigaretter.

Klockan 20.24 kom nästa larm. Inne på porrbutiken Grottan skjuter två maskerade män med en luftpistol mot en anställd. Den anställda klarade sig utan sårskador. Det är oklart om rånarna fick med sig något från butiken.

Det är cirka 3,5 kilometer fågelvägen mellan de utsatta butikerna. Det kan finnas samband mellan rånen.

– Inget klart samband inledningsvis men rånen har vissa gemensamma nämnare. Att de skjutit och att det handlar om yngre män i båda fallen, säger Calle Persson, vid Skånepolisen.

I de båda fallen sköt rånarna med luftvapen. Om krutvapen hade använts kunde det slutat betydligt värre.

– Då hade det förmodligen gått illa, säger Calle Persson,.

Rånarna söks nu i Malmö med hjälp av hundpatruller. Polisen förhör även vittnen.

Peter Johansson
peter.a.johansson@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista