Skåne

Snön vållar trafikproblem

Vinterväglaget i Skåne med minusgrader och snötäckta vägar ställde till stora problem under torsdagsmorgonen. En rad olyckor inträffade och två personer skadades. Och för de som skulle åka buss och tåg var risken för förseningar stor.

Lund fördes en ung flicka till sjukhus med huvudsmärtor sedan hon blivit påkörd på Svenshögsvägen, och i Malmö skadades en bilförare i en trafikolycka.

Och på E 6:an har framförallt lastbilar haft svårt att ta sig över Glumslövs backar.

I Maglarpsrondellen norr om Trelleborg var en buss och två personbilar inblandade i en kollision som ledde till stora trafikproblem i området, och på E 6:an i höjd med Lomma var det också problem när man skulle bärga en lastbil som kanat av vägen.

En rad andra avåkningar har också inträffat, men där finns inga rapporter om personskador. Det är även stora problem i stadsbusstrafiken framförallt i städerna Malmö och Helsingborg - där är bussarna både överfulla och kraftigt försenade. Och på järnvägsstationerna var förvirringen tidvis stor om när och vart tågen skulle gå. 

På Öresundsbron avråds vindkänsliga fordon från att köra över på grund av hård vind. Och under en knapp timme under morgonen var också tågtrafiken mellan Malmö och Köpenhamn inställd. Tågen började sedan rulla igen, men med förseningar.