BILDSPEL: Snön har klätt Skåne i vinterskrud Foto: Lasse Olsson/SR
Skåne

Det kommer mer snö över Skåne

Snön fortsatte att ställa till problem i Skåne under dagen. Mellan klockan nio i morse och fyra på eftermiddagen inträffade 65 olyckor på vägarna, de flesta av dem singelolyckor. De värst drabbade områden har varit västra och mellersta Skåne.

Rapportering från morgonen:

Inga allvarliga personskador rapporteras från olyckorna. På E6:an har det stundtals varit långa köer på grund av lastbilar som kört fast. Under morgonen inträffade ett 30-tal olyckor och avåkningar, men inte heller då skadades någon allvarligt. För att bekämpa halkan sätter Vägverket in salt. 

– Sand är inte så bra. Det försvinner ganska direkt på högtrafikerade vägar, säger Roland Johnsson på ställföreträdande driftschef i beredskap på Vägverket. 

Störst bekymmer under morgonen orsakade en havererad lastbil på E6:an i höjd med Lomma. Stundtals fick vägen där stängas av. Från hela Skåne rapporter bilister om glashala vägar. 

Skolbussar ställdes in, tåg var försenade och lastbilar hade svårt att ta sig upp för branta backar. På sina håll tar det lång tid att få bort snön från trottoarer och cykelvägar. Under dagen väntas mer snö, men Vägverket anser att man har resurser för det.

– Vi har ju ganska mycket extra resurser, lastmaskiner och så. Blir det drivbildning och besvärligt på vägarna kallas de in, säger Roland Johnsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista