Malmö

Polisen söker fakta om mördad man

Ingen har ännu gripits, misstänkt för mordet på en 31-årig man i Malmö. Mannen hittades död i sin lägenhet på Kirseberg i måndags kväll.

Tidigare rapportering:

Polisen vet nu hur mannen mördades. Enligt den rättsmedicinska undersökningen ska han ha utsatts för våld. Om vapen eller tillhyggen använts vill länskriminalen i Skåne inte säga något om. 

Det finns ännu ingen gärningsman gripen för brottet. Men Jan-Bertil Cederholm vid länskriminalen som leder undersökningen säger att man jobbar vidare med förhör och genomför analyser av fynd som gjorts på mordplatsen. 

Den 31-årige mannen kom till Sverige 2006. Enligt grannarna levde han ett tillbakadraget liv och uppträdde alltid vänligt. I mannens bakgrund har polisen ännu inte hittat något som kan peka på ett tänkbart motiv eller gärningsman. Därför ska utredarna nu läsa in sig på de handlingar som olika myndigheter kan ha upprättat om mannen. 

– Vi håller på att kartlägga honom och det måste vi göra för att få veta något om honom, säger Jan-Bertil Cederholm, vid länskriminalen.

Tobias Wallin
tobias.e.wallin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista