Malmö

Misstänkt mördare anhållen

Igår grep polisen en 49-årige man som misstänkts för mordet på en 47-årig man i Malmö för nästan två veckor sedan. Varför han misstänks för mordet vill polisen inte berätta.

– Vill inte gå in alls på vad det finns för bevis, vi kan bara säga att han är skäligen misstänkt för mord, säger Lars-Håkan Lindholm, polisens informatör i Malmö.

Natten till den 6 december i år sköts en 47-årig man ihjäl med 4 skott i utkanten av Rosengård i Malmö.

En man som befann sig i närheten hörde skottlossningen och hittade den 47-årige mannen livlös på en cykelväg.

Polisen tror sig i dag ha en bra bild av var den 47-årige mannen befunnit sig under den aktuella kvällen innan han hittades skjuten.

Men det är fortfarande osäkert om han träffat den misstänkta gärningsmannen under kvällen.

Den misttänkte mannen som nu sitter anhållen för mordet är känd av polisen sedan tidigare. Han har tydliga kopplingar till en av falangerna som bråkar med varandra.

– Vi vill inte direkt kalla det för gäng. Men det finns en koppling till en av falangerna i Malmö, säger Lars-Håkan Lindholm.

Mannen kommer att förhöras under fredagskvällen och senast på söndag måste åklagaren begära mannen häktad eller släppa honom fri.

Melissa Dahlqvist
melissa.dahlqvist@sr.se

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista