Skåne

Södra Skåne täcks av snö

Det har snöat kraftigt i Skåne under natten och då främst i de södra delarna. Ett tiotal trafikolyckor har på morgonen rapporterats in till polisen. De olyckor som inträffat under natten handlar om bilar som fått sladd, bilister som tappat kontrollen över sina fordon och avåkningar.

Värst drabbat är området kring Söderslätt. På Österlen som varit hårt drabbat av snövädret tidigare har inga trafikolyckor inträffat.

– Man kan säga att trafiknatten varit lugn och det beror inte på vädret utan snarare på att folk har hållit sig inomhus och struntat i att använda bilen, säger Sofie Österheim på polisens länskommunikationscentral.

Enligt Christian Rosander på SMHI rör det sig om mellan en och två decimeter snö som fallit i de södra delarna. Enligt Christian Rosander så kommer det att falla mer snö över Skåne under förmiddagen. Mest blir det i sydöst runt Ystad och Tomelilla. Snöandet kommer sedan att klinga av och troligen sluta helt under eftermiddagen.

Malin Nilsson
malin.nilsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista