1 av 2
Avspärrat vid Kristianstadsgatan. Foto: Tobias Wallin/SR.
2 av 2
Foto: Tobias Wallin/SR.
Malmö

Buss värmestuga åt brandevakuerade

En man är misstänkt för allmänfarlig vårdslöshet i samband med att det brann på vinden i ett hus på Kristianstadsgatan i Malmö i går kväll. På grund av branden fick flera boende evakueras.

Larmet om branden kom efter klockan 21 på tisdagskvällen. De boende i fem lägenheter på översta våningen fick evakueras. Flera andra lämnade också spontant sina lägenheter.

– Det gick lugnt och städat till, säger Henrik Greiff, insatschef på Räddningstjänst Syd.

På grund av kylan ordnade polisen och räddningstjänsten fram en buss som värmestuga åt de boende. En man fick föras till sjukhus med rökskador. Han är misstänkt för att ha med branden att göra. Troligen har han somnat ifrån en tänd cigarett på vinden. Polisen har rubricerat det misstänkta brottet som allmänfarlig vårdslöshet.

– Det finns ganska tydliga indikationer på att någon har varit på vinden. Polisens utredning får visa det. Men det är ganska troligt att det är så, säger Henrik Greiff.

Branden var släckt före midnatt och de boende kunde återvända till sina lägenheter.

Anna Bubenko
anna.bubenko@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".