Stehag

25-åring blev inte mördad

Den 25-åring som hittades död vid Västra Ringsjön på onsdagen blev inte mördad. Sjukdom i kombination med förfrysning orsakade hans död. Det visar obduktionen som blev klar på torsdageftermiddagen.

– 25-åringen är inte utsatt för något brott visar obduktionen. Troligtvis har han drabbats av sjukdom. Han har sedan tagit sig ut och förfrusit där, säger JB Cederholm, spaningsledare på länskriminalen.

Det var en person som var ute och gick i sommarstugeområdet vid Västra Ringsjön på onsdagsmorgonen som hittade den döde 25-åringen. Mannen bodde sedan ett par år tillbaka i ett hus på området.

Polisen misstänkte från början att 25-åringen hade blivit mördad. En teknisk undersökning inleddes och de pratade med grannar. Men nu har brottsundersökningen lagts ner, eftersom 25-åringen inte blev bragt om livet.

– När vi hittar någon utomhus som avlidit lägger vi ribban högt för att inte tappa tid. Vi trodde att det handlade om ett mord, men allt eftersom dagen gick i går blev vi mer osäkra. Samtidigt ville vi avvakta obduktionen i dag innan vi kunde säga att det inte var ett mord, säger JB Cederholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".