Malmö

Wallmans tackar nej till Amiralen

Det blir inget Wallmans salonger i Amiralens lokaler i Malmö. Dåliga ekonomiska tider gör att Wallmans drar sig ur trots långtgående planer.

– Skälet är att det varit ett bister år för oss. Vi vet inte hur länge det kommer att vara dåliga tider därför vågar vi inte satsa, säger Wallmans grundare Hasse Wallman.

Enligt Hasse Wallman har företaget tappat nästan 35 miljoner i omsättning det gångna året. Planerna på att ta över Amiralen hade kommit långt. Bland annat hade en arkitekt skissat på hur lokalen skulle göras vid och hyresförhandlingarna var nästan klara.

– Det här var överraskande. Vi hade ju kommit långt i det här. Wallmans var vårt huvudspår. Nu vet vi inte riktigt vad vi ska göra, säger Anders Hultgren, chef på stadsfastigheter Malmö stad.

Wallmans salonger har en gång tidigare funnits i Malmö. Men verksamheten fick lämna sin förra lokal på Gamla Väster sedan grannarna klagat på ljudnivån.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".