Citytunneln i Malmö. Arkivbild. Foto: Melissa Dahlqvist/SR
Malmö

Fyllerister tog sig in i Citytunneln

Två berusade män lyckades ta sig ner på plattformen på den nya Citytunnelstationen under Centralstationen i Malmö i natt. De upptäcktes snabbt av väktare.

Det var cirka klockan 02.45 i natt som väktare i Citytunneln upptäckte de bägge männen som lyckats ta sig ner på plattformen på den nya Malmö C som invigs om ett knappt år. De hade tagit sig in via den nya Glashallen och på något sätt tagit sig igenom de låsta dörrar som finns in till plattformarna. Väktare upptäckte dem när de höll på att tömma brandsläckare på plattformarna som är en byggarbetsplats.

– Det är direkt olämpligt att vara där nere om man inte vet vad man gör, säger Anders Mellberg, informationschef på Citytunneln.

De bägge männen greps av polisen. Tidigare har några personer lyckats ta sig in i tunnlarna och åkt inlines genom den nya stationen vid Triangeln. Efter den händelsen, som dokumenterades genom ett videoklipp på Youtube, skärpte Citytunneln säkerheten. Bland annat förbättrades larmsensorerna och numer sitter också väktare nere i själva tunneln. Citytunneln anser att händelsen i natt visar att säkerheten fungerar.

– Vid en snabb analys finns det ingen direkt anledning att göra någonting, säger Anders Mellberg.Anna Bubenko
anna.bubenko@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".