Så ser förstasidan kanske ut. Foto: Anna Bubenko/SR
Skåne

Skånskan satsar på söndagar

Trots besparingar och dåliga tider väljer Skånska Dagbladet att satsa. I morgon kommer Skånskan ut med en ny, egen söndagstidning.

I 20 år har Skånskans läsare fått Sydsvenskan på söndagar. Före det samarbetade tidningen med Arbetet. Många av läsarna i de områden där Skånskan är starkast, i Mellanskåne och i sydöstra Skåne har efterlyst en egen tidning på söndagar. Nu blir det så.

– Det känns fantastiskt spännande. Väldigt kul, säger Håkan Henriksson, webbredaktör som nu kommer att få sällskap av fler kollegor på lördagar. 

Skånska Dagbladet AB har just genomfört ett större sparpaket och minskat antalet tjänster på företagets tre tidningar Skånska Dagbladet, Norra Skåne och Laholms Tidning. Malmötidningen Skånskan är tillsammans med Svenska Dagbladet den tidning i landet som får mest presstöd, kring 65 miljoner, men stödet är ifrågasatt av EU-kommissionen och nu är planen att klara sig utan. 

– Det är en rejäl satsning. Det tror jag personalen känner också och får energi av. Vi lägger oss inte platt utan försöker verkligen göra saker på marknaden som kanske andra skippar istället, säger Pia Lobell, redaktionssekreterare. 

Anna Bubenko
anna.bubenko@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".