Förlängd anbudstid för tunneln

Banverket förlänger anbudstiden för tunnelbygget genom Hallandsåsen med ett halvår till den 9 juli. Då uppskattar myndigheten att de nödvändiga tillstånden ska vara i hamn.
- När tillstånden är klara räknar vi med att teckna ett bindande avtal, säger Christer Möller som är Banverkets projektchef vid Hallandsåsen. I december beslutade riksdagen att tunneln ska byggas klart. En handfull företag eller konsortier är intresserade av att göra jobbet. Men vilka företag det handlar om håller Banverket hemligt. Tunnlarna ska kläs in i plast och betong - något som förväntas kosta ytterligare mellan 4 och 4,5 miljarder kronor. Hittills har bygget kostat ett par miljarder. Banverket hoppas på ett beslut från Miljödomstolen i slutet av maj och kort därefter på ett bygglov från Båstads kommun. Om allt går som planerat kan tunneldrivningen återupptas efter semestern.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista