Vargarna rymde från sitt hägn. Foto:Drago Prvulovic/Scanpix
Höör

Vargdöd leder till demonstration

Djurrättsalliansen kommer att demonstrera utanför Skånes djurpark på tisdagen. Aktionen är en protest mot att hela vargflocken i parken avlivats. Parken välkomnar aktionen.

– De får gärna komma hit och uttrycka sina åsikter. Jag tar gärna emot någon representant från Djurrättsalliansen, säger Camilla Jönsson, som är chef på Skånes djurpark.

Det var i helgen som några av vargarna i hägnet i Skånes djurpark rymde. Parken beslutade då av de skulle avlivas. De andra vargarna, som var kvar i hägnet, blev oroliga. Djurparken beslutade att avliva dem också.

Avlivningen har upprört många, bland annat Djurrättsalliansen. Gruppen kommer att demonstrerar utanför Skånes djurpark på tisdagseftermiddagen.

– Grundproblemet är att man har djur i hägn. Det sätter vi oss emot. Det är inte naturligt, säger Johan Carlsson, Djurrättsalliansen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".