Ängelholm

Färre brott begås i Kulla-Bjäre

Brottsligheten i Ängelholms kommun minskade under förra året med tio procent jämför med året innan. Det visar den sammanställning av brottsstatistik som Göran Johansson, chef för polisområdet Kulla-Bjäre, har gjort.

- De som jobbat här har gjort ett mycket bra jobb. Polisen, socialtjänst, skola och föräldrar som är ute och nattvandrar, säger Göran Johansson, chef för polisområdet Kulla-Bjäre.

I ett konferensrum på polishuset i Ängelholm sitter alla stationschefer och gruppchefer i polisområdet Kulla-Bjäre. Bordet är täckt av papper och tillsammans går de igenom handlingsplanen för 2010.

 Fokus kommer att ligga på att minska våldet i offentligt miljö bland annat genom att få ungdomar att dricka mindre. Andra prioriterade områden är att minska bostadsinbrotten, öka trafiksäkerheten och minska narkotikaanvändandet. Minskat narkotikaanvändande är ett prioriterat område för polisen i hela Sverige.

I området Kulla-Bjäre beslagtogs rekordmycket narkotika under förra året, hela 19 kilo. Och lika mycket hoppas man få bort från gatorna det här året. Göran Johansson tror på ytterligare minskning av antalet brott under 2010 eftersom det kommer att finnas fler poliser i området detta året.

 Dessutom ska de poliserna vara mer synliga för allmänheten.

- Folk vill att vi ska synas ute och vi ska jobba för skattebetalarna, så vi ska göra allt för att bli mer synliga.

Malin Nilsson
malin.nilsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista