Kivik

Storbrand på Buhres fisk under kontroll

Branden på Buhres Fisk i Kivik är nu under kontroll. Branden upptäcktes vid 03-tiden, natten till torsdagen. Vinden och komplexa tillbyggnader gjorde att det tog flera timmar innan räddningstjänsten fick kontroll på branden.


Läs även:


Ägarna till till Buhres Fisk, Cecilia och Göran Buhre, befann sig på semester på Kanarieöarna när beskedet att restaurangen brann kom.

– Det blev ett chockartat uppvaknande. Jag har varit i kontakt med dem som släcker branden som uppenbarligen gör så gott de kan.

Räddningstjänsten fortsatte under förmiddagen att bekämpa den omfattande branden på Buhres Fisk i Kivik. Branden startade strax efter klockan tre natten mot torsdagen och räddningstjänsten från totalt åtta stationer har jobbat med släcka branden sedan dess.

– Vi fortsätter nu att rensa kontoret på värdefulla papper, säger brandingenjör Eva Ljungquist vid tiotiden på torsdagsförmiddagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista