Skåne

Tre män dömda i sexhärva

Tre män som sålt en 17-årig-Slovakisk flicka till ett stort antal sexkunder i och omkring Malmö, dömdes på torsdagen av Malmö tingsrätt till fängelsestraff.

Straffen för människohandel och koppleri blev fängelse mellan ett år och tre månaders fängelse till tre och ett halvt års fängelse.

Ett par av de dömda männen ska hon ha träffat på ett disco i Slovakien. Hon ska ha blivit kraftigt berusad på sprit männen bjudit på. När hon sedan vaknade så var bilen de åkte i nästan i Danmark och männen vägrade vända tillbaka.

När de kom till villan i Staffanstorp såldes hon redan första kvällen till en man. Under den kommande veckan ska hon ha körts runt till olika män i Skåne och tvingats att sälja sex, hon fick även ta emot sexkunder i villan där hon även bodde.

38-årigen som är en av männen som hämtade henne i Slovakien, döms till fängelse i två år och nio månader för människohandel, misshandel och grov stöld. Enligt 38-åringens advokat kommer man att överklaga domen. Han anser inte att hans klient gjort sig skyldig till människohandel, möjligen till koppleri.

En 26-åring man döms till fängelse i tre år och sex månader för människohandel. Även han ska varit en av männen som hon träffade på discot i Slovakien. Efter straffet ska han utvisas ur landet och får inte komma till Sverige innan 2020.

Huset kvinnan bodde i under vistelsen i Sverige ägdes av en 62-åring man, han döms till fängelse i ett år och tre månader för koppleri.

En 29-årig man från Malmö får villkorlig dom med samhällstjänst för koppleri. Hade han istället valt fängelse, skulle det motsvarat sex månaders fängelse.

Ytterligare två män, 48 och 60 år gamla, döms till dagsböter för att ha köpt sex av den 17-åriga flickan.

Även om åklagare Helena Ljunggren hade yrkat på strängare straff är hon ändå ganska nöjd med utfallet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".