Malmö

Malmöborna sjunger ut om snöröjningen

I en enkät som gatukontoret själva la ut på sin hemsida för att ta reda på vad man kan bli bättre på blev resultatet tydligt. Bättre snöröjning och halkbekämpning på trottoarerna och busshållplatserna, så låter det när Malmöborna får säga sitt om vinterns insatser att hålla snöfritt i staden.

Ytterligare två enkäter kommer att läggas ut på Malmö kommuns hemsida för att få ett bredare underlag och sen ska man överväga vilka ändringar som kan göras.

"Jag tycker det har varit jättedåligt på gångbanorna, det enda som prioriteras är cykelbanorna och där tvingas man gå och jag är busschaufför och folk har fått hoppa över snövallar för att komma till. Det är jättedåligt skött."

Malmöbon Lotta Erikssons dom är hård och det finns många i enkäten som håller med. Enkäten las ut på kommunens hemsida 20 dagar runt jul och 140 malmöbor hann svara.

Just gångbanor och busskurer är något som eftersatts och det har sin förklaring, berättar Erik Larsson, som är verksamhetsansvarig för vinterväghållningen i Malmö.

– Ja, vi prioriterar ju körbanor och cykelbanor när det kommer mycket snö så då blir ju gångbanorna eftersatta. Busshållplatsen röjer vi idag dagtid, så det kan ju vara problematiskt på morgonen. Möjligen sätter vi in extra resurser redan nu för att hålla busshållplatserna öppna, säger Erik Larsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".