Kivik

Utredningen av storbranden startar

I dag, fredag, börjar polisen den tekniska undersökningen efter den omfattande branden på Buhres fisk i Kivik. Det finns misstankar om att den var anlagd.

Det är inget lätt arbete som väntar polisteknikerna. Bevis vid bränder brinner ju dessvärre upp för det mesta. Torsdagens brand i Kivik var omfattande och det tog tid att släcka den. Närmare tolv timmar fick räddningstjänsten jobba innan räddningsvärnet i Kivik tog över arbetet med eftersläckning och hålla vakt.  

Det finns uppgifter som säger att branden ska ha börjat utomhus, vid byggnadens södra del. Vittnen som var tidigt på plats ska ha sett en brandhärd och även räddningstjänsten säger att det bör vara där elden startade.

Den äldsta delen, som funderade som kök och caféservering, är totaltförstörd. Fiskbutiken och stora delar av restaurangen har klarat sig ganska bra.

Många Kiviksbor känner förtvivlan efter det de såg och hörde vad som hänt med ägarparet Sven-Göran och Cecilia Buhres livsverk.

– Det är hemskt och det kommer att ta lång tid att återskapa, säger Karl-Erik Persson, som bor i Kivik.

– Buhres är ju Kivik. Ägarna har jobbat och slitet med det här och så händer detta, säger Kiviksbon Ulla-Britt Persson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".