Helsingborg

Dunkers besökssiffror rasar

Publiksiffrorna har minskat rejält för Dunkers kulturhus i Helsingborg. Bara 25 000 betalande besökare kom i fjol, vilket är hälften så många som under rekordåret 2005.

– Jag är överraskad och mycket missnöjd med siffrorna, säger Elisabeth Alsheimer, ansvarig chef för Dunkers Kulturhus.

Kulturhuset hade i höstas två stora produktioner som man hoppats mycket på, "Teaterns väsen", en lokalhistorisk utställning och "Dekadens", en internationell utställning. Men tydligen räddade inte detta besökssiffrorna. Vad som har gått snett ska nu analyseras.

Dunkers försöker på samma gång ge både lokalpubliken ett brett utbud och den konstintresserade omvärlden smalare produktioner, allt enligt uppdrag från politikerna.

Dessutom hade man av säkerhetsskäl stängt utställningshallarna fem veckor längre i fjor. Men det förklarar inte allt.

– Jag tycker inte att entrépriset 70 kronor skulle avskräcka heller, det ligger på samma nivå som hos andra kulturinstitutioner i landet, säger Elisabeth Alsheimer.

Innevarande års publikdragare blir dels en kunglig utställning i höst, dels den textila utställningen "Mönsterkraft" med Tiogruppen från Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".