Småföretagaren Kerstin Biersjö tycker det är krångligt med alla blanketter. Foto: Melissa Dahlqvist/SR
Skåne

LRF startar valrörelsen

En tydligare politik för jobben, maten och klimatet. Det är Lantbrukarnas riksförbunds budskap när de drar i gång valrörelsen 2010. På måndagen presenterade LRF Skåne 33 förslag för att skapa fler jobb i de gröna näringarna.

– De viktigaste förslagen är att regelkrångel måste bort och sänkta arbetsgivaravgifter, säger Åsa Odell, ordförande i LRF Skåne.

Alla LRF:s förslag på politiska åtgärder har en koppling till det enskilda företaget. Ett av organisationens förslag är att förenkla reglerna för små arbetsgivare när det gäller rapporterings- och dokumentationskrav i företaget.

Det är något som skulle ha underlättat för Kerstin Biärsjö som driver familjeföretaget Bodarpsgården som ligger söder om Vellinge. Företaget sysslar med hallonodling, kaféverksamhet och försäljning av förädlade produkter.

När man börjar som egenföretagare är det krångligt med alla skatter, arbetsgivaravgifter och investeringar. Det är mycket blanketter att gå igenom. Så det finns mycket politikerna kan göra enklare, säger Kerstin Biärsjö.

Melissa Dahlqvist
melissa.dahlqvist@sr.se

Vill du läsa om alla LRF:s förslag?

http://www.lrf.se/Om-LRF/Kontakta-LRF/Press/Nyheter/20101/Sa-har-skapar-vi-fler-jobb---LRFs-besked-infor-valet/

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".